АТ "Лубнигаз"

Код за ЄДРПОУ: 05524713
Телефон: (05361)-62488
e-mail: <NewOffice@lubnygaz.com.ua>
Юридична адреса: 37500, Полтавська обл., м. Лубни, вул. В.Чорновола, 87
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) В липнi 1965 р. наказом Мiнiстра житлово- комунального господарства була створена Лубенська контора газового господарства в складi Тресту <Полтавагаз>. В 1993 р. Лубенська контора газового господарства вiдокремилась вiд об'єднання <Полтавагаз> i стала державним пiдприємством. ВАТ <Лубнигаз> засноване вiдповiдно до наказу Державного комiтету України по нафтi i газу <Держкомнафтогаз> вiд 06.05.1994 р. №190 шляхом перетворення державного пiдприємства <Лубнигаз> у Вiдкрите акцiонерне товариство, вiдповiдно до Указу Президента України <Про корпоратизацiю пiдприємств> вiд 15.06.1993 р. №210I93.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом До складу Товариства входять наступнi райони газопостачання: 1. Мiсто Лубни та Лубенський район; 2. Пирятинський район газопостачання; 3. Гребiнкiвський район газопостачання; 4. Оржицький район газопостачання.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не мали мiсця протягом звiтного перiоду.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Фiнансовi результати товариства за звiтний перiод вiдображено згiдно вимог П(С)БО №3 "Звiт про фiнансовi результати" i побудованi на реальних даних бухгалтерського облiку, який ведеться у вiдповiдностi до прийнятих на даний час П(С)БО, обраної та впровадженої облiкової полiтики товариства.
Визнання доходу в товариствi за звiтний рiк проводилось у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО №15 "Дохiд", з вiдповiдним вiдображенням доходiв пiдприємства в бухгалтерському облiку на рахунках 7 класу "Доходи i результати дiяльностi".
Облiк витрат в бухгалтерському облiку в 2011 роцi проводився у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО № 16 "Витрати". Формування собiвартостi реалiзованих послуг на пiдприємствi здiйснюється з дотриманням положень П(С)БО №16 "Витрати". Вiдображення витрат пiдприємства проводиться на рахунках 9 класу "Витрати дiяльностi".
В товариствi до основних засобiв вiдповiдної групи залiковуються матерiальнi об'єкти, якi пiдприємство утримує з метою використання їх у процесi виробництва або постачання товарiв, надання послуг, здавання в оренду iншим особам або для здiйснення адмiнiстративних i соцiально-культурних функцiй, очiкуваний строк корисного використання (експлуатацiї) яких бiльше одного року (або операцiйного циклу, якщо вiн довший за рiк). А, до малоцiнних необоротних матерiальних активiв вiдносяться малоцiннi предмети, строк використання яких бiльше одного року.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА)
щодо фiнансової звiтностi Публiчного акцiонерного товариства по газопостачанню та газифiкацiї "Лубнигаз".
Керiвництву ПАТ "Лубнигаз".
Власникам цiнних паперiв ПАТ "Лубнигаз"

Ми, незалежнi аудитори Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "Сiчень-Аудит" (Свiдоцтво №3422 вiд 24.06.2004 року про внесення до "Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги", згiдно рiшення № 136 АПУ), на пiдставi договору № 34 вiд 12 квiтня 2012 року - Олiмпiюк Iгор Миколайович (Сертифiкат №000988 серiї "А", виданий рiшенням Аудиторської палати України, рiшення №-45 вiд 16 травня 1996 року з термiном дiї до 16 травня 2015 року), Кальник Iгор Олександрович (Cертифiкат №004882 серiї "А", виданий рiшенням Аудиторської палати України № 104 вiд 30 листопада 2001 року, термiн дiї сертифiката продовжено до 30 листопада 2015 року), провели аудиторську перевiрку фiнансових звiтiв ПАТ "Лубнигаз".станом на 31 грудня 2011 року.
Звiтний перiод - з 01.01.2011 року по 31.12.2011 року. Час проведення аудиту - з 12 квiтня 2012 року по 24 квiтня 2012 року. Мiсце проведення та дата видачi аудиторського висновку - м. Полтава, вiд "24" квiтня 2012 року.
У вiдповiдностi до вимог Цивiльного кодексу України та професiйної етики аудитори не пов'язанi майновими iнтересами з товариством чи з його акцiонерами.

ВСТУПНИЙ ПАРАГРАФ
Основнi вiдомостi про емiтента:
Повне найменування товариства Публiчне акцiонерне товариство по газопостачанню та газифiкацiї "Лубнигаз"
Код ЄДРПОУ 05524713
Мiсцезнаходження юридичної особи 37500 Полтавська обл., м. Лубни, вул. Л.Толстого, 87,
Вiдомостi про державну реєстрацiю 03.01.1995 р. № 1 586 120 0000 000021

Аудиторську перевiрку проведено згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту, прийнятими в якостi нацiональних, Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть" та з урахуванням Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), якi затвердженi Рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29.09.2011 року №1360.

Нами перевiрена фiнансова звiтнiсть ПАТ "Лубнигаз" за 2011 рiк, яка включає наступнi форми фiнансових звiтiв та додатки до них:
 Баланс (форма №1) станом на 31 грудня 2011 року.
 Звiт про фiнансовi результати (форма №2) за 2011 рiк.
 Звiт про рух грошових коштiв (форма №3) за 2011 рiк.
 Звiт про власний капiтал (форма №4) за 2011 рiк.
 Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi (форма №5) за 2011 рiк.
 Опис важливих аспектiв облiкової полiтики за 2011 рiк.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансових звiтах. Обсяг аудиторської перевiрки фiнансової звiтностi ПАТ "Лубнигаз" за 2011 рiк вiдповiдає вимогам МСА 200 "Загальнi цiлi незалежного аудитора та проведення аудиту вiдповiдно до мiжнародних стандартiв аудиту", МСА 220 "Контроль якостi аудиту фiнансової звiтностi", МСА 500 "Аудиторськi докази" i базується на процедурах, якi безпосередньо визначенi аудитором, згiдно професiйного судження, Мiжнародних стандартiв аудиту та вважаються необхiдними для досягнення мети аудиту - одержання об_рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Рiвень суттєвостi проведення аудиту фiнансової звiтностi ПАТ "Лубнигаз" за 2011 рiк встановлювався у вiдповiдностi до вимог Мiжнародного стандарту аудиту 320 "Суттєвiсть при плануваннi та проведеннi аудиту", внутрiшнiх положень аудиторської фiрми ТОВ "Сiчень-Аудит", професiйного судження аудитора, шляхом визначення характеру, розрахунку та обсягу аудиторських процедур, а також оцiнюючи наслiдки викривлень.
Аудит фiнансової звiтностi за 2011 рiк суб'єкта господарювання, що перевiряється, включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансових звiтiв.
Ми вважаємо, що нами отриманi достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази i результат проведеної нами аудиторської перевiрки забезпечує об_рунтовану пiдставу для висловлення нашої думки, щодо фiнансових звiтiв.

ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ УПРАВЛIНСЬКОГО ПЕРСОНАЛУ
Управлiнський персонал ПАТ "Лубнигаз" несе вiдповiдальнiсть за початковi залишки, пiдготовку та достовiрне представлення фiнансової звiтностi за 2011 рiк у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та прирiвняних до них Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу акцiонерного товариства охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрностi представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок помилки або iнших обставин; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.
Керiвництво суб'єкта господарювання, який перевiряється, повинно постiйно пiдтримувати вiдповiднiсть i ефективнiсть систем облiку та внутрiшнього контролю по пiдприємству.


ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ АУДИТОРА
Нашою вiдповiдальнiстю є надання висновку щодо фiнансової звiтностi ПАТ "Лубнигаз" за 2011 рiк на основi результатiв нашої аудиторської перевiрки.
Ми провели аудиторську перевiрку у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.

АУДИТОРСЬКА ДУМКА (ВИСНОВОК)
Проведена аудиторська перевiрка забезпечує розумну основу для аудиторського висновку.
На нашу думку фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фактичний фiнансовий стан ПАТ "Лубнигаз" станом на 31 грудня 2011 року, фiнансовi результати його дiяльностi за рiк, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та Закон України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi".
На нашу думку, у вiдповiдностi до Мiжнародного стандарту аудиту 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", Мiжнародного стандарту аудиту 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть" фiнансовi звiти ПАТ "Лубнигаз" базуються на прийнятiй облiковiй полiтицi пiдприємства та вiдповiдають нормативним вимогам щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi.
Згiдно вимог Мiжнародного стандарту аудиту №705 "Модифiкацiї думки у звiтi незалежного аудитора" - даний аудиторський висновок є умовно-позитивний, бо iснує обмеження обсягу роботи аудиторiв.
Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю основних засобiв, малоцiнних активiв, запасiв, дебiторської та кредиторської заборгованостi на дату складання фiнансової звiтностi суб'єкта господарювання, який перевiряється, проведено без участi незалежного аудитора, оскiльки ця дата передувала призначенню аудитором акцiонерного товариства - аудиторську фiрму ТОВ "Сiчень-Аудит".
Вищезазначенi питання мають обмежений вплив на фiнансовi звiти i не перекручують загальну рiчну фiнансову звiтнiсть товариства та стан справ в цiлому.
Нами було зiбрано необхiдну кiлькiсть аудиторських доказiв для пiдтвердження достовiрностi дебiторської та кредиторськiй заборгованостi, а також основних засобiв, малоцiнних активiв, запасiв у фiнансовiй звiтностi ПАТ "Лубнигаз" у всiх суттєвих аспектах.

Вiдповiдно до проведених процедур, аудитори повiдомляють про наступне:
1. Ми отримали i перевiрили iнформацiю стосовно вартостi чистих активiв ПАТ "Лубнигаз" та виявили, що вартiсть чистих активiв вiдповiдає вимогам частинi третiй статтi 155 Цивiльного кодексу України.
2. Нами отримана i розглянута iнша iнформацiя з метою виявлення суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається та подається разом з фiнансовою звiтнiстю. Ми виявили, що суттєвих невiдповiдностей не встановлено.
3. Ми отримали i перевiрили iнформацiю про виконання значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi). Ми виявили, що такi правочини вiдбувались за рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв ПАТ "Лубнигаз".
4. Ми отримали i перевiрили iнформацiю стосовно стану корпоративного управлiння i внутрiшнього аудиту ПАТ "Лубнигаз". Ми виявили, що стан корпоративного управлiння вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства".
5. Нами отримана i перевiрена iнформацiя стосовно iдентифiкацiї й оцiнки ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства; отриманi достатнi та прийнятнi аудиторськi докази, що стосуються оцiнених ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства; отриманi письмовi запевнення вiд управлiнського персоналу про вiдповiдальнiсть, встановлення i пiдтримання внутрiшнього контролю для запобiгання та виявлення фактiв шахрайства.
Нами не знайдено пiдстав щодо фактiв викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.



Складено "24" квiтня 2012 року.

Фактичне та юридичне мiсцезнаходження аудиторської фiрми ТОВ "Сiчень-Аудит":
36022 м. Полтава, вул. Ленiна, буд. 91.
Т.Iф.: (0532) 57-04-33, 57-22-83; 52-55-30.



Директор (аудитор) аудиторської
фiрми Товариства з обмеженою
вiдповiдальнiстю "Сiчень-Аудит" ____________________ I. М. Олiмпiюк
(пiдпис)
Свiдоцтво №3422 вiд 24.06.2004 р. про внесення до "Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги"

Сертифiкат №000988 серiї "А", виданий рiшенням АПУ №-45 вiд 16.05.1996 р. з термiном дiї до 16.05.2015 р.

Аудитор ____________________ I. О. Кальник
(пiдпис)
Сертифiкат №004882 серiї "А", виданий рiшенням АПУ
№-104 вiд 30.11.2001 р. з термiном дiї до 30.11.2015 р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання - Послуги по транспортуванню природного газу розподiльними трубопроводами;
- Постачання природного газу за регульованими тарифами;
- Послуги по iншiй дiяльностi (встановлення лiчильникiв, газифiкацiя квартир, видача технiчних умов, виконання проектної документацiї, врiзка та пуск газу, здiйснення повiрки та ремонту побутових лiчильникiв)
Основним i єдиним джерелом фiнансування витрат, пов'язаних з обслуговуванням та експлуатацiєю систем газопостачання , стабiльної роботи товариства є тарифи на послуги з транспортування та постачання природного газу споживачам, якi складають 95% в загальних доходах ВАТ. Дiючi тарифи по наданню послуг по транспортуванню та постачанню природного газу низькi, не вiдшкодовують економiчно об_рунтованих витрат пiдприємства на обслуговування систем газопостачання, тому данi види дiяльностi є збитковими. Товариство постiйно знаходиться у складному фiнансовому станi.
В фiнансовому планi на 2011 рiк передбачено прибуток 180,1 тис. грн. Фактично за результатами дiяльностi товариства за 2011 рiк одержано збиток 230,7 тис. грн. На величину збитку отриманого в 2011 роцi вплинуло:
- недоотримання доходiв в зв'язку зi зменшенням фактичних обсягiв транспортування та постачання природного газу в порiвняннi з обсягами, передбаченими дiючими тарифами. Так, в результатi зменшення обсягiв по транспортуванню природного газу на 5,907 млн. куб. м, недоотримано тарифної виручки в сумi 1 млн. 536,8 тис. грн..
- збiльшення вартостi газу, використаного для виробничо - технологiчних та власних потреб, внаслiдок зростання цiни на природний газ для даних потреб, яке не передбачене дiючим тарифом, що призвело до отримання збиткiв в 2011 роцi в сумi 1 млн. 65,0 тис. грн. та неможливостi проведення в повному обсязi розрахункiв за отриманий газ на вищезазначенi потреби;
- не врахування в повному обсязi при затвердженнi НКРЕ тарифiв економiчно-обгрунтованих витрат пiдприємства на виробничо-експлуатацiйнi витрати (зокрема фактичної чисельностi працiвникiв );
Надання послуг має виражений сезонний характер. Сезонне споживання природного газу населенням i бюджетними установами, якi використовують бiльшу частину газу в опалювальний перiод, має великий вплив на фiнансово-господарську дiяльнiсть емiтента. В зв'язку з цим, Товариство змушене щорiчно в неопалювальний перiод отримувати кредит для виплати заробiтної плати з нарахуваннями.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування В 2007р. здiйснено продаж майна, задiяного на реалiзацiї зрiдженого газу згiдно договору купiвлi - продажу нерухомого майна №17 вiд 15.11.2007р. на суму 264,8 тис.грн. на пiдставi рiшень правлiння вiд 09.08.07р. протокол №4 та спостережної ради вiд10.08.07р. протокол №3.
В 2007р. придбано транспортних засобiв на суму -561,0 тис.грн.
Машин та обладнання на суму 53,9 тис.грн.
Iнших необоротних активiв на суму 58,4 тис.грн.
Нематерiальних активiв на суму 20 тис.грн. (створення програмного забезпечення).
В 2008р. придбано транспортних засобiв на суму -225,6 тис.грн.
Iнших необоротних активiв на суму 96,4 тис.грн.
Нематерiальних активiв на суму 107,3 тис.грн. (створення програмного забезпечення).
В 2009 р. за рахунок власних коштiв пiдприємства були виконанi роботи по капiтальному ремонту газопроводiв на суму 384,6 тис.грн., реконструкцiї та будiвництву (ГРП,ШРП, теплогенераторнi) на суму 561,3 тис.грн., придбано обладнання, що не входить до кошторису будов на суму 129,6 тис.гн., придбано iнших необоротних активiв на суму 105,3 тис.грн., програмне забезпечення - 4,8 тис.грн.
В 2010 р. за рахунок власних коштiв пiдприємства були виконанi роботи по капiтальному ремонту газопроводiв на суму 230,3 тис.грн., реконструкцiї та будiвництву (ГРП,ШРП,тепло генераторнi) на суму 573,1 тис.грн., придбано обладнання, що не входить до кошторису будоа на суму 289,1 тис.грн., придбао iнших необоротних активiв на суму 84,2 тис.грн., програмного забезпечення - 60,7 тис.грн.
В 2011 р. за рахунок власних коштiв пiдприємства були виконанi роботи по капiтальному ремонту газопроводiв на суму 204,7 тис.грн., реконструкцiї та будiвництву (ГРП,ШРП,тепло генераторнi) на суму 235,1 тис.грн., придбано обладнання, що не входить до кошторису будов на суму 545,7 тис.грн. в т.ч. екскаватор <Борекс-2206> на суму 303,4 тис.грн., придбано (виготовлено) iнших необоротних активiв на суму 705,2 тис. грн. ( в т. ч. встановлено лiчильникiв газу населенню згiдно iнвестицiйної програми на суму 537,6 тис.грн.).
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення В товариствi до основних засобiв вiдповiдної групи залiковуються матерiальнi об'єкти, якi пiдприємство утримує з метою використання їх у процесi виробництва або постачання товарiв, надання послуг, здавання в оренду iншим особам або для здiйснення адмiнiстративних i соцiально-культурних функцiй, очiкуваний строк корисного використання (експлуатацiї) яких бiльше одного року (або операцiйного циклу, якщо вiн довший за рiк). А, до малоцiнних необоротних матерiальних активiв вiдносяться малоцiннi предмети, строк використання яких бiльше одного року.
Основнi засоби за їх залишковою вартiстю складають:
 на початок звiтного перiоду - 86655 тис. грн.;
 на кiнець звiтного перiоду - 86243 тис. грн.
Нарахування амортизацiї щодо кожного класу основних засобiв проводилось у вiдповiдностi до вимог П(С)БО №7 "Основнi засоби".
Нарахований знос за 2011 рiк складає:
 на початок перiоду - 167527 тис. грн.;
 на кiнець перiоду - 175594 тис. грн.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень - Змiни законодавства та його неврегульованiсть вiдносно дiяльностi пiдприємств нафтогазового комплексу;
- Невiдповiднiсть тарифiв на транспортування та постачання природного газу, затверджених НКРЕ України економiчно об_рунтованим витратам пiдприємства по обслуговуванню систем газопостачання;
- Нестабiльнiсть економiчної ситуацiї;
- Рiст цiн, низька платоспроможнiсть населення.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства За 2011 р. ПАТ <Лубнигаз> заплатило штраф в розмiрi 5 тис. грн. за порушення лiцензiйних умов згiдно Постанови НКРЕ вiд 13.11.2011 р. № 2123.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Пiдприємство знаходиться на самофiнансуваннi, iнвестицiї вiдсутнi.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів За звiтний перiод усi укладенi договори виконанi.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Для забезпечення надiйної, безаварiйної експлуатацiї систем газопостачання Товариство розробило Iнвестицiйну програму на 2011 рiк, згiдно якої планується ремонт та реконструкцiя основних засобiв, встановлення лiчильникiв газу населенню.
Для полiпшення фiнансового стану товариства та забезпечення рентабельної роботи необхiднi затвердженi тарифи на послуги з транспортування та постачання природного газу, якi покриватимуть в повному обсязi витрати для утримання газотранспортної системи в надiйному станi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Кошти на дослiдження та розробки у звiтному перiодi пiдприємством не видiлялись.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається За 2011 рiк направлено до споживачiв-боржникiв (фiзичних осiб) - 270 досудових попереджень на суму 742900,43 грн., до спадкоємцiв померлих абонентiв та державнi нотарiальнi контори м. Лубни направлено 11 вимог про оплату на суму 8281,89 грн.
До мiсцевих судiв направлено 107 позовiв до споживачiв-боржникiв (фiзичних осiб) про стягнення заборгованостi за послуги з газопостачання та завданi збитки на загальну суму 508372,81 грн., з яких задоволено - 102 позови на суму 498523,61 грн.
За 2011 рiк направлено до споживачiв-боржникiв (юридичних осiб) - 47 претензiй на суму 1585269,32 грн.: зокрема, постачання - 10 претензiй на 196098,53 грн., бюджет - 22 претензiї на суму 1382387,28 грн., транспортування - 15 претензiй на суму 6783,51 грн. До Господарських судiв подано 9 позовiв по споживачам-боржникам (юридичним особам) на суму 171443,29 грн., iз них задоволено - 8:
1) рiшення господарського суду Полтавської областi вiд 19.05.2011р. справа № 18I824I11 стягнуто з ТОВ (Автоцентр Юрiй-М) 12358,85 грн.
2) рiшення господарського суду Полтавської областi вiд 05.05.2011р. справа № 18I383I11 стягнуто з Державнго комунального пiдприємства <Пирятинська районна дирекцiя кiновiдеомережi>: 6857,42 грн.
3) рiшення господарського суду Полтавської областi вiд 31.05.2011р. справа № 18I949I11 стягнуто з ТОВ <Кредитiнвест>: 2517,99 грн.
4) рiшення Лубенського мiськрайонного суду Полтавської областi вiд 27.05.2011р. справа № 2-620I11 стягнуто з ФО Руденка О.П.: 3837,52 грн.
5) рiшення господарського суду Полтавської областi вiд 11.08.2011р. справа № 18I2088I11 стягнуто з Овсюкiвської сiльської ради Гребiнкiвського району Полтавської областi: 41031,91 грн.
6) рiшення господарського суду Полтавської областi вiд 30.08.2011р. справа № 18I2270I11 стягнуто з Березiвської сiльської ради Гребiнкiвського району Полтавської областi: 28963,84 грн.
7) рiшення господарського суду Полтавської областi вiд 06.09.2011р. справа № 18I2269I11 стягнуто з Вiкторiйської сiльської ради Пирятинського району Полтавської областi: 12133,91 грн.
8) позовна заява до господарського суду Полтавської областi вiд 04.10.2011р. справа № 18I2461I11 до ВАТ <Велика Круча> на суму 26412,07 грн. Сплачено до розгляду справи.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнформацiя про результати та аналiз господарської дiяльностi ВАТ <Лубнигаз> за 2008 рiк, 2009 рiк, 2010 рiк, 2011 рiк
1.Протяжнiсть переданих у користування розподiльних
газопроводiв, якi є на балансi товариства (км) 1912,9 1987,9 2024,41 2206,8
2. Кiлькiсть газифiкованих квартир (шт..) 65537 65923 66520 66744
3. Обсяг протранспортованого газу (млн.куб.м.) 193,587 182,61 183,85 187,445
4. Обсяг, передбачений тарифом на транспортування 235,0 235,0 217,9 193,352
5. Обсяг поставленого газу (млн.куб.м.) 158,149 139,46 135,30 145,165
6. Обсяг, передбачений тарифом на постачання 162,5 160,0 153,6 140,0
7. Недоотримано доходу через невiдповiднiсть
фктичних обсягiв передбаченим в тарифах (тис.грн.) 4018,5 6388,2 4826,8 1536,8
8.ПрибутокIзбиток вiд транспортування та
постачання природного газу (тис. грн..) -4689,7 -8957,1 -11462,7 -361,0